batavia 1894

Menukaarten

Voor een overheerlijke lunch of uitgebreid diner zit je bij restaurant Batavia 1894 goed. Of je nu vegan of carnivoor bent: voor iedereen staat er wel wat lekkers op onze lunch-, diner- en borrelkaart. 

U kunt onze dinerkaart ook hier downloaden

Van onze houtskoolgrill – De trots van onze keuken! Met temperaturen tussen de 300 en 350 graden, schroeien we vlees en vis heel snel dicht, waardoor smaak en sappigheid behouden blijven. 

Om te beginnen

Broodplankje / 4.5

Lekker uit de oven met aioli & kruidenboter.

Bruschetta’s / 6

Crostini’s van de houtskoolgrill met tomatentapenade (vegan).

Voorgerechten

Carpaccio / 11.5

Van kogelbiefstuk, met truffelmayonaise, pittenmix, rucola & Parmezaan.

Crunchy geitenkaas / 9.5

Geitenkaas in hazelnootkrokant met crostini’s & vijgenconfiture. 

Gepofte pomodorisoep / 6.5

Standaard met room, geserveerd met landbrood (optioneel vegan). 

Uiensoep  / 6.5

Klassieker met gegratineerde gruyere. 

Gamba’s  / 9.5

Van de houtskoolgrill, geserveerd met brood & aioli.

Salade
Geserveerd met brood

Healthy salade / 14.5

Geitenkaas, gemengde sla, pecannoten, gegrilde groenten & honing.

Spicy chicken salade / 14.5

Pittige kippendijen uit de wok, gemengde sla & zoetzure groenten.

Carpaccio salade / 14.5

Met gemengde sla, pittenmix, Parmezaan & truffelmayonaise.

Seafood salade / 16.5

Gemengde sla, gerookte zalm, tonijnsalade & crispy gamba’s.

Van de houtskool grill
Al onze gerechten worden geserveerd met ambachtelijke frites en gegrilde groenten

Mixed grill / 25.5

BBQ spareribs, steak & kippendij. 

Flat iron steak / 24.5

Geserveerd met chimichurri.

BBQ Spareribs / 19.5

Afgelakt met zoetpittige marinade, geserveerd met atjar & aioli.

Surf & turf / 25.5

Steak & gamba’s met aioli.

SAté / 18.5

Van kippendijen met huisgemaakte satésaus, atjar, gebakken uitjes & cassave kroepoek.

Boerderij kippetje / 19.5

Halve kip met appelcompote en Sriracha mayonaise.

Noorse zalm / 21.5

Van de grill, met gegrilde groenten, hollandaise & gremolata. 

Zaanburger / 16.5

100% beef burger, cheddar, bacon, augurk, gebakken uien, tomatensalsa en mosterdmayonaise op een brioche bun.

Beyond burger / 17.5

100% plant based burger, gebakken uien, augurk, American salsa op een vegan bun (vegan).

burger van de maand / 16.5

Elke maand wisselende burger. 

Uit de pan

Mexicaanse tortilla / 17

Wrap met gewokte groenten & kaas uit de oven, geserveerd met nacho’s, creme fraiche, tomatensalsa en guacamole (optioneel met kip, + €2).

Linguine Ai funghi / 17.5

Met bospaddestoelen, truffel roomsaus en Parmezaan (vegetarisch).

Kids

Kids menuutje / 7.5

Patatje mayonaise met keuze uit: mini sparerib, kroket, frikandel of krokante kip. 

Pasta / 7.5

Met pulled chicken, tomatensaus en Parmezaan.

Pannenkoek / V.A. 7

Met stroop & poedersuiker. Supplement + € 1,- kaas en/of bacon. 

Sides

Ambachtelijke frites / 3.8

Met Zaanse mayonaise.

gebakken krieltjes / 5

In de schil in roomboter gebakken.

Groene Salade / 4.5
Saus / 3

Keuze uit: peperroomsaus of champignonsaus.

Desserts

Crema catalana / 8.5

Met een bolletje bloedsinaasappelijs.

Choco Trio / 10

Lava cake met straciatella-ijs & chocolade mousse.

Tiramisu / 8.5

Op klassieke wijze bereid.

Coupe dame blanche / 7.5

Vanile-ijs met slagroom & chocoladesaus.

Scroppino / 8

Wodka, prosecco & citroenijs.

Zondag t/m woensdag :
Donderdag t/m zaterdag :

9.30 – 17.00
9.30 – 17.00

Bel ons

075 615 33 07

bezoek ons

Veerdijk 39
1531 MS Wormer

Mail ons

info@batavia1894.nl