batavia 1894

Menukaarten

Voor een overheerlijke lunch of uitgebreid diner zit je bij restaurant Batavia 1894 goed. Of je nu vegan of carnivoor bent: voor iedereen staat er wel wat lekkers op onze lunch-, diner- en borrelkaart. 

U kunt onze dinerkaart ook hier downloaden

Voorgerechten

Carpaccio / 11.5

Truffelmayonaise – rucola – Parmezaanse kaas – pijnboompitten

Gewokte Thaise gamba’s / 9.5

Hete gamba’s gewokt met Aziatische groenten

Proeverijtje van vis / 14

Gerookte zalm – makreel – garnalenkroketje – wakamé

Veggie poké bowl / 14.5

Edamame – wakamé – maïs – tomaat – paprika – komkommer – avocado – rode peper – kokos (vega)

Smikkelplank / 20

Feestje van diverse bites en voorgerechten (2 personen)

Club Batavia / 12

Kipfilet – bacon – ei – tuinkers – chips

Club zalm / 12.5

Gerookte zalm – kruidenroomkaas – ei – tuinkers – chips

Soepen

Zoete aardappelsoep / 6.5

Gember – knoflook – Spaanse peper

Franse uiensoep / 6.5

Kruidige uiensoep – kaasbrood

Tomaten crèmesoep / 6.5

Met bieslookroom

Surinaamse pindasoep / 7

Geroosterde kokos – bosui

Hoofdgerechten

Batavia burger / 16.5

180 gr. rundvlees – bacon – bourbon bbq saus – tomaat – augurk – frites

Beyond vegaburger / 16.5

Avocado, maïscrème, frites

Kipsaté / 17.5

200 gr. – pindasaus – atjar – cassave kroepoek – frites

Spareribs / 19.5

Ribs v/d houtskool gril – Baby Ray’s bbq saus – gemengde sla – cocktailsaus – frites

Surf en turf / 19.5

Ibérico steak en gamba’s v/d houtskool gril – roseval aardappel – roergebakken groenten – pesto jus

Bavette steak golden garlic / 20.5

V/d houtskool gril – roseval aardappel – groenten – peperjus

Runderstoofpot met Affligem / 18.5

Aardappelpuree – rode kool

Tournedos stroganoff / 27.5

Ossenhaas v/d houtskool gril – aardappelkroketjes – groenten – stroganoffsaus

Kabeljauw in broodkorst / 21

Kabeljauwhaas in kruidige broodkorst – aardappelpuree – safraan – beurre blanc – seizoensgroenten

Gegrilde zeebaarsfilet / 19.5

Met kastanje puree – seizoensgroenten – appel – beurreblanc

Kaasfondue / 14.5

Emmentaler – witte wijn – kirsch – groenten –  brood

Pasta putanesca / 16.5

Tomatensaus – olijven – kappertjes – jackfruit

Pizza

Margherita / 12.5

Tomaat – mozarella – basilicum

Funghi / 13.5

Tomaat – mozarella – champignon

Prosciutto / 14.5

Tomaat – mozzarella – venkelham – rucola – Grana Padano

Diavola / 14.5

Tomaat – mozzarella – salami picante

1894 / 18.5

Tomaat – mozzarella – Italiaanse bergham – truffel – crème fraîche – rucola

Tonno / 17.5

Tomaat – mozzarella – tonijn – ui

Salade

Geitenkaas / 16.5

Walnoten – pompoen – peer – honing (vega)

Carpaccio / 15.5

Truffelmayonaise – rucola – pijnboompitten – Parmezaanse kaas 

Gerookte zalm / 16

Rode ui – tomaat -komkommer – kappertjes – huisdressing

Kip tandori / 15.5

Gegrilde kip – roma sla – croutons – yoghurtdressing

Spicy gamba’s / 16.5

Gewokte gamba’s – Aziatische groenten – sojasaus

Desserts

Dame blanche / 6.5

Vanille ijs – chocoladesaus – slagroom

batavia dessert / 9.5

Panna cotta van bitterkoekjes – aardbeien ijs – suikerspin – vanille saus

Vegan Magnum / 8

Met vers fruit en frambozencoulis

American cheesecake / 7
Crème brûlée speculaas / 8

Met perenijs

Ijscoupe / 5.5 of 6.5

2 of 3 bollen ijs naar keuze met slagroom. Smaken: mango – witte chocolade – peren – aardbei – kaneel – cookies – roomijs

Zondag t/m donderdag

10.00 – 23.00

Vrijdag & zaterdag

10.00 – 02.00

Bel ons

(075) 615-3307

bezoek ons

Veerdijk 39
1531 MS Wormer

Mail ons

info@batavia1894.nl